Przepisy i wyposażenie
1. Bramki

   Białe i prostokątne słupki i poprzeczka. Całoś umieszczona jest na środku linii bramkowej. Bramki mają wysokość 2,14 m i szerokość 3,66 m. Bandy w bramce mają 46 cm wysokości.


2. Laska

   Waży pomiędzy 340-794 g i musi mieć takie rozmiary, by mogła przejść przez pierścień o wewnętrznej średnicy 5,08 cm. Ma zagiętą główkę o długości nie większej niż 10 cm (mierzonej od najniższego punktu części płaskiej) oraz płaską powierzchnią wyłącznie z lewej strony.


3. Piłka

   Jest okrągła, twarda i biała (lub w kolorze kontrastującym z podłożem).


4. Wyposażenie zawodników

   
Ochraniacze


Szczęka


Obowie specjalne


Rękawica


5. Boisko

   Boisko o sztucznej nawierzchni ma kształt prostokąta długości 91,40 m i szerokości 50-55 m. Chorągiewki odługości 1,2-1,5 m.umieszczone są w czterech rogach boiska, a także - w odległości 0,91 m od linii bocznej - na przedłużeniach linii środkowej oraz obu linii 22,90 m.


6. Ubiór

   Koszulka i spodenki lub spódniczka. Gracze tej samej drużyny muszą mieć jednolite stroje określone przez ich klub bądź związek, z wyjątkiem bramkarza, który na ochraniacze górnej części ciała zakłada koszulkę inną niż jego drużyna oraz drużyna przeciwna. Prócz tego ma na sobie przynajmniej kask, parkany, wykopy.



7. Mecz

   Mecz rozgrywany jest przez dwie drużyny po 11 graczy(+5 rezerwowych). Składa się z dwóch 35-minutowych części z 10-minutową przerwą. Spotkanie przeprowadza 2 sędziów i 1 delegat techniczny


8. Kary